Múlt hét kajaügyileg elég sivárra sikeredett, rizsfelfújt és főzelékek.. Úgy gondoltam hétvégére megérdemlünk egy kis kényeztetést:)
Az átlagos hétvégéinkhez képest viszonylag korán keltem (ez fél8-8 órát jelent). Bucs nem igazan szokott enni reggelit, de én annál inkább igénylem. Reggeli nélkül nálam kb nem tud elindulni a nap rendes ütemben. Mindkét reggel főztem magamnak egy jó teát (Twinings - Earl Grey, ez a kedvencem) és két szelet pirítósra kentem avokádókrémet <3 nyámi :) Tízórai egyik nap egy banán volt cappuccinóval, másnap egy meggyes smoothie.
A szombati napom nem épp úgy telt, ahogy tervben volt, így az ebéd egy szendvicsben ki is fulladt. Vacsorára és vasárnap ebédre viszont ugyanazt csináltam, annyira jól sikerült.
Ez voltaképpen egy sütőben sült csirkemell volt krumplival, salátával és egy fűszeres kéregben sült karfiollal. Nem bonyolítottam túl..
A csirkét (és bármilyen húst) mindig folyó csap alatt alaposan megmosunk, majd felitatjuk róla a nedvességet. Én most nem vágtam le róla semmit, jó volt úgy ahogy van. Egy pici kerámia tál aljába olíva olajat öntöttem, adtam hozzá egy kb 2-3 evőkanálnyi vajat, sóztam borsoztam és ráfektettem az egészre a csirkemellét. Majd a csirke tetejét is sóztam, borsoztam és jó sok szerecsendiót reszeltem rá.
A krumplikat meghámoztam, kb ugyanakkora kis kockák felszeltem. Fogtam még egy kerámia tálat öntöttem bele olíva olajat, sóztam, borsoztam. Itt még került bele egy saját készítésű fűszerkeverékből egy teáskanálnyi (ez a fűszerkeverék kb. megegyezik a kotányi- grill szárnyas fűszersójával, annyi különbséggel, hogy az enyémben nincs fokhagyma és különböző ízfokozók/tartósítószerek stb..). Az egészet összeforgattam, hogy a fűszerek egyenletesen vonják be a krumplikat.
A saláta össz-vissz egy jégsaláta volt. Feldaraboltam, egy pohár kefirrel, sóval, borssal összekevertem. Minden más fűszeres, kell valami ami könnyít az egészen.
A karfiol receptjét már akkor pillantottam meg twitteren mikor már a csirke+krumpli negyedórája sült a sütőben, de pont így lett jó:) Itthon egy kisebb fej karfiolnak a fele volt, így a receptben szereplő mennyiséget (és sütési időt!) elharmadoltam. Bár nekem még így is egy picit fűszeresebb volt a kelleténél. A tetejéről a szépítés lemaradt.. az ilyen rögtönzéseket nem tűri meg egy vasárnap manapság.
A krumplit a csirkével ugyanakkor toltam be a hideg sütőbe 180 fokra, légkeveréssel, 45 percre. A karfiolt negyed órára rá, alájuk rajtam be. A 45 perc leteltével még kétszer 10 percig 250 fokon grillezőtek. Közben a csirkét öntöztem a szaftjával, a krumplit átforgattam.
Kész! :) az egésszel csak 15 percet kellett maximum foglalkoznom és még egyszer ennyi időt amíg megettük ^^