A megszokott húsvéti sonka mellett főtt kemény tojásból nálam idén kaszinótojás lett. Untam már a megszokotatt, kellett valami új. Nagyon régen ettem kaszinótojást, mivel a legtöbb helyen valamilyen tejtermékkel készítik. Most ennek az ideje is el jött, ezt kívántam:)
A tojások tehát a sonka mellett megfőttek. Mikor kihűltek, megpucoltam őket óvatosan, hogy a külső részük szép maradjon. Három órát ücsörögtek ecetes céklalében, hogy ilyen szép pink külsőt kapjanak:)
Félbevagdostam őket óvatosan. (A fotón látszik sajnos, hogy ráférne egy jó élezés a késeimre:( fenőkövet kéne vennem..)
A keményre főtt sárga részt óvatosan kiszedegettem, tálkába gyűjtöttem és mikor mind megvolt, egy villával összetörtem őket. Került bele kókusztejszín, hogy könnyedebb legyen. Só, bors, kurkuma és egy pici dijoni mustár. Végül simára turmixoltam a krémet, beletöltöttem egy mirelit zacskóba, kivágtam a végét és megtöltöttem a fehérje lukacskáit :)
Biztos vagyok benne, hogy ez nálunk a jövőben nem csak a húsvéti asztalra fog kerülni, nagyon hamar elfogyott.