A Bencéket és Gáborokat ünnepeltük szombaton ezzel az epres túrótortával. Én csak megkóstoltam. Sajnos nem tejmentes, de nem is magunknak csináltam, hanem a családnak:)
Sokat tépelődtem rajta, hogy mit is csináljak, addig amíg már nem maradt időm rendesen felkészülni rá:\ elő szokott fordulni ilyen is. Nem variáltam túl a dolgot, maradtam egy klasszikusnál, azt legalább ritkán rontja el az ember lánya :)
A tészta egy 6 tojásos vajas/kakaós piskóta lett. Ezen van egy vékony réteg "prémium" csokoládé puding. Ezeket még este megcsináltam. A túrós réteghez összekevertem mascarponét, túróval, joghurttal, kevés cukorral és egy citrom reszelt héjával. Ment bele egy zacskó zselatin. Egy jénai alját kibéleltem folpackkal és belesimítottam a túrókrémet. Egy éjszakát pihent a torta alap is és a túrókrém is a hűtőben. Másnap reggel a formára öntött túrókrémet óvatosan ráborítottam a tortaalapra. Kiraktam a tetejét szép, illatos eprekkel. Végül felvertem egy deci tejszínhabot (tettem bele egy habfixálót, hogy ne essen össze a végeredmény), habzsákba töltöttem és szépen körbenyomkodtam a túróréteg kilátszó részeit:)
Az ebédre készült még egy epres sajttorta is, de abból is csak egy nyalásnyi kóstolót engedhettem meg magamnak:( De még így is alig maradt belőlük:)