Ode to the Brownie!

Spagetti carbonara, az igazi..

Eredeti, tejmentes és tíz perc alatt elkészül!

2015. június 18. - odetothebrownie

spagetti-carbonara.jpg

Rég volt poszt, na de most van! :) Nagyon sokáig nem készítettem carbonarat, mert az én fejemben egy tejszínes/tejes étel élt. Ezt meg annyira nem erőltettem a tejfehérje allergiám miatt. De ismét jött Gennaro Contaldo és megmentett:) Ez a recept számomra igényelt két-háromszori elkészítést, gyakorlás gyanánt, hogy igazán jó legyen. De minden fáradtságot megér, nagyon-nagyon finom és 10 perc alatt megvan! Imádom.

Ami kell hozzá két főre

  • 2 ek olíva olaj
  • 2-3 gerezd fokhagyma, lereszelve
  • 10 deka bacon, felkockázva
  • só, bors, szerencsendió
  • 25 dkg spagetti tészta (én általában durum tésztát használok)
  • 1 nagy egész tojás és 2 db sárgája
  • parmezán vagy peccorino

Felraktam egy lábos vizet forrni. Ez az első lépés, mert mire a víz felforr, addigra előkészítjük a hozzávalókat.

Ez alatt, felkockáztam a bacont, lereszeltem a fokhagymát. A tojásokat felvertem és hozzá adtam egy jó nagy maréknyi reszelt parmezánt. Összekevertem, sóztam, borsoztam és reszeltem bele még szerecsendiót. Félre raktam.

Amikor a víz felforrt, beleszórtam a tésztát és indult az óra. Egy közepesen vastag nagy serpenyőben dolgoztam. Beleöntöttem az olíva olajat, ment rá a bacon, amit közepes lángon lepirítottam kicsit. (A tésztának ekkor már majdnem készen kell lennie.) Ment rá a fokhagyma,ez engedi magából az illókat és ízanyagokat. Lemerek két merőkanálnyit a tészta főzővizéből egy bögrébe. Sebtiben leszűrtem a tésztát. Csak gyors kiborítottam a szűrőbe. Nem öblítjük át, nem hagyjuk állni, rögtön ment a serpenyőbe. Átforgattam, átmelegítettem. Öntök egy kicsit a főzőléből a serpenyőbe, hogy vissza hűljön. Lehúztam a tűzről és ekkor öntöttem rá a tojásos keveréket, amit nagyon gyorsan forgattam át, mert ha túl forró a serpenyőnk rögtön odakap a tojás és egy mócsingos dolog lesz a végeredményünk. (Ezt előzi meg nekünk a főzőlé többek között.) De mi egy szép krémes dolgot szeretnénk a tésztánkon viszont látni:) 

Ha az utolsó lépés sikerült, kész vagyunk:)

Segítséget nyújthat a videó nektek is:

A bejegyzés trackback címe:

https://odetothebrownie.blog.hu/api/trackback/id/tr137555666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pirimogyoró 2015.07.07. 11:56:40

Sajnálom, hogy allergiás vagy. Ezekben a sajtokban nincs tejfehérje?

odetothebrownie 2015.07.07. 13:08:57

Jó a meglátás! :) Van, csak a kemény fajta sajtokat sokkal jobban tolerálja a szervezetem. Valamiért ezekkel nincs gondom. Ellenben egy mozzarellától már minden bajom lenne;( pedig az is olyan finom lenne paradicsommal..

pirimogyoró 2015.07.07. 13:12:36

Értem. Vannak különböző vegán "sajtok", nem tudom, azok milyenek, hogy tűrik-e a sütést-főzést. És a lényeg, hogy finomak-e... :)

odetothebrownie 2015.07.07. 16:34:02

Jó kérdés, nem nagyon próbálkoztam még a vegán sajtokkal. Mikor kiderült az allergiám jól jöttek volna, de akkor még nem volt:) Most meg már nemigazán hiányzik. De attól még a téma érdekel, utána fogok nézni! :)
süti beállítások módosítása