Ode to the Brownie!

Töltött paprika újkrumplival

2015. április 21. - odetothebrownie

toltottpaprika1.jpgAz extra ebben az esetben csak az újkrumpli:) Hétvégi tűzoltásra készült. Elég sűrűnek ígérkezett a program, kellett valami ami finom, gyorsan meg van és egytálétel. Főzelékes Feri volt ebben a felbújtó, pénteken osztott meg erről az ételről egy fotót az ő verziójában. Párom rögtön rávetette magát, hogy ez kell! Ok, ez lesz.

Kell hozzá

  • fél kiló sovány sertéscomb darálva
  • 10 db tölthető méretű nagy paprika
  • fél kiló apró szemű újkrumpli
  • 2 deciliter száraz rizs
  • 1 tojás
  • só, bors
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • majoranna
  • 2 vékony szelet szalonna
  • 1 nagy üveg sűrített paradicsom (én a spar márkás üveges sűrített paradicsomot szoktam használni, mert ez egy ténylegesen sűrű paradicsom és nem ivólé jellegű..)
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 nagy fej hagyma

A paprikákat kicsumáztam és félreraktam amíg befűszereztem a darált húst. A darált húst megsóztam, borsoztam, hozzáadtam az egy darab tojást, majorannát, pirospaprikát és a rizst. Jól összekevertem az egészet és megtöltöttem vele a paprikákat. A két szelet szalonnát felkockáztam és pörcre sütöttem. Ki szedtem a szalonnát a lábasból és mehetett bele a felkockázott hagyma, üvegesre pároltam. A hagyma mellé öntöttem az üveg paradicsomot és a daraboltat is. Szépen belerakosgattam a megtöltött paprikákat, hozzáadtam még a csokor petrezselymet és felöntöttem még fél literrel vízzel. Egy órát főztem alacsony hőmérsékleten. Az egy óra leteltével hozzáadtam a megmosott apró szemű újkrumplikat és még fél órát főztem.

Mi ahogy kész lett, ettünk belőle, de másnap még finomabb mikor össze érnek az ízek:)

A bejegyzés trackback címe:

https://odetothebrownie.blog.hu/api/trackback/id/tr267383872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása