Az extra ebben az esetben csak az újkrumpli:) Hétvégi tűzoltásra készült. Elég sűrűnek ígérkezett a program, kellett valami ami finom, gyorsan meg van és egytálétel. Főzelékes Feri volt ebben a felbújtó, pénteken osztott meg erről az ételről egy fotót az ő verziójában. Párom rögtön rávetette magát, hogy ez kell! Ok, ez lesz.
Kell hozzá
- fél kiló sovány sertéscomb darálva
- 10 db tölthető méretű nagy paprika
- fél kiló apró szemű újkrumpli
- 2 deciliter száraz rizs
- 1 tojás
- só, bors
- 1 teáskanál pirospaprika
- majoranna
- 2 vékony szelet szalonna
- 1 nagy üveg sűrített paradicsom (én a spar márkás üveges sűrített paradicsomot szoktam használni, mert ez egy ténylegesen sűrű paradicsom és nem ivólé jellegű..)
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 1 nagy fej hagyma
A paprikákat kicsumáztam és félreraktam amíg befűszereztem a darált húst. A darált húst megsóztam, borsoztam, hozzáadtam az egy darab tojást, majorannát, pirospaprikát és a rizst. Jól összekevertem az egészet és megtöltöttem vele a paprikákat. A két szelet szalonnát felkockáztam és pörcre sütöttem. Ki szedtem a szalonnát a lábasból és mehetett bele a felkockázott hagyma, üvegesre pároltam. A hagyma mellé öntöttem az üveg paradicsomot és a daraboltat is. Szépen belerakosgattam a megtöltött paprikákat, hozzáadtam még a csokor petrezselymet és felöntöttem még fél literrel vízzel. Egy órát főztem alacsony hőmérsékleten. Az egy óra leteltével hozzáadtam a megmosott apró szemű újkrumplikat és még fél órát főztem.
Mi ahogy kész lett, ettünk belőle, de másnap még finomabb mikor össze érnek az ízek:)