A piacon megint elkapott a hév.. volt már újkrumpli is, meg minden féle jóság, hát vettem mindenféléből egy kicsit. De elképzelésem sem volt arról, hogy mit is csináljak belőlük. Otthon, miközben pakoltam ki a zsákomból, egyszer csak bevillan! Omlette! :) Nagyon finom, és gyorsan meg is van.
- olíva olaj
- 6 db tojás felverve
- 3 nagy maroknyi aprócska újkrumpli, negyedelve
- 1 db sárga tv paprika
- 1 nagy fej hagyma fele, felaprítva
- egy brokkoliról letéptem pár rózsát és nagyobb darabokra vágtam
- 2 db nagy bazsalikomos mozzarella
Forróra hevítettem egy nagy serpenyőt (tényleg nagy kell, elég nagy adag lett belőle). Az olíva olajon készre sütöttem a negyedelt újkrumplikat. Hozzá öntöttem a hagymát, paprikát és mikor már ezek is összeestek mehet a brokkoli. Közben rázva kevertem az egészet viszonylag gyakran, hogy ne égjen le. Mikor a brokkoli illatozni kezd, jöhetnek a tojások szép egyenletesen körbe, hogy mindenhova jusson, Rá tépkedtem a két nagy mozzarellát és lefedtem egy nagy lábostetővel, ami pont illik rá. Alacsony lángon sütöttem, amíg teljesen át nem sült az egész. Az ügyesebbek ilyenkor át is fordíthatják az omlettet, hogy a másik oldala is lepiruljon:)